Noi, cei de la capătul puștii

foraje in Bucuresti
Foraje puturi pentru apa potabila in Bucuresti

Executăm foraje în orice tip de sol, de orice duritate și la orice adâncime mai mare de 50 de metri. Totuși, nu vă închipuiți că săpăm puturi de apă peste 10.000 metri adâncime! Foraje la această adâncime nici rușii nu mai fac. Revenind, vrem să vă spunem că noi, Tipfor SRL, venim în locul solicitat de client, oriunde ar fi el în România. Aducem toate materialele și utilajele necesare.

Apoi, fiindcă oferta de foraje puturi în România pare a fi foarte bogată, existând impresia că trebuie dpar să alegi, vă indicăm mai jos câteva criterii esențiale ale execuției de foraje și principalele calități pe care le au angajații firmei noastre. În ceea ce privește prețul pentru metrul liniar de foraj vă invităm să consultați pagina Prețuri pentru foraje la adâncime executate de Tipfor

Recepția la foraje. Ce primiți

Clienții noștri, indiferent de locul unde se găsesc aceștia și indiferent de adâncimea de foraj sau duritatea solului, indiferent de anotimpul în care săpăm acele puturi de apă vor primi la recepția lucrării:

  • apa perfect limpede și fără nicun fel de impurități/depuneri;
  • demonstrativ, vom pompa apa, pe cheltuiala noastră, timp de 24 de ore la debitul maxim permis de stratul acvifer;
  • fișa forajului cu toate datele de construcție respectiv valoarea celor mai importanți parametri, adică nivel, debit, temperatură, conductivitate, etc.;
  • recomandări de echipare și exploatare, inclusiv sugestii sau ajutor în procurarea de pompe submersibile. Chiar vă sugerăm să folosiți pompe submersibile de la Pedrollo ai căror reprezentanți suntem;
  • garanție pe baza contractului de execuție.

Din cele expuse mai sus, realizați că nu orice firmă de foraje asigură clienților săi acestea? Pentru detalii și informații suplimentare vă invităm să ne contactați la tel. 0729.104.692 sau prin formularul de contact.

foreza ptr foraje puturi
Foreza si generator electric gata pentru a incepe o noua lucrare. Executam foraje puturi oriunde in Romania.

Executăm puturi de apă

Vă asigurăm că lucrările de foraje sunt supervizate în permanență de către unul din inginerii noștri. Acesta, având o amplă experiență în exploatarea instalațiilor de pompare de apă potabilă, va fi în măsură de a lua orice decizie pe care o consideră necesară. Printre altele, specialistul nostru în foraje puturi se va preocupa de:

  • stabilirea litologiei, adică succesiunea stratelor și va observa prezența acviferelor;
  • ia notă de granulometria specifică fiecărui strat;
  • este singurul în măsură să decidă stoparea lucrărilor de foraj;
  • stabilește diametrul de lărgire/șablonare;
  • realizează măsurători geofizice și stabilește poziția filtrelor respectiv dimensiunea fantelor acestora;
  • orice altă operație cu implicații în calitatea de execuție/exploatare ulterioară a forajului.

Inginerul nostru de execuție are mare responsabilitate stabilirea tipului și a granulației pietrișului mărgăritar ce se introduce în foraj. El este cel care decide cantitatea necesară. S-ar putea însă să nu fiți (încă) lămuriți ce este și la ce folosește ceea ce unii spun că este „sort”. Ei bine, aflați despre rolul pietrișului mărgăritar în execuția și exploatarea forajelor pentru apă…

Inginerul de construcții care supraveghează lucrările de foraj este cel care stabilește nivelul la care are loc izolarea straului acvifer. Izolarea se face cu ciment și bentonită.

Izolarea stratelor; explicație pe scurt

Pentru a înțelege de ce și cum se face izolarea stratelor, trebuie să aflați câte ceva despre panza freatică. Veți înțelege și de ce este necesară izolarea ei față de stratul acvifer, respectiv pentru a se evita contaminarea. Adică dacă stratul dvs din care luați apa este sub pânza freatică și nu s-a executat izolarea, atunci riscați foarte mult să beți o apă „amestecată”, dubioasă calitativ. Ceea ce, de regulă, nu este deloc un lucru bun.

Izolarea stratelor nu se face însă doar pentru a separa acviferul de pânza freatică. De multe ori, executia de puturi de apa se face si traversand strate cu calitati diferite ale apei. Nu neaparat ca este poluata. Se poate întâmpla însă ca un strat să fie sulfuros, altul cu apa calcaroasă, conținut mare de fier, etc.

Toate situațiile în care are loc izolarea stratelor de apă sunt analizate de către ingienrul de construcții. El este singurul în măsură să decidă adâncimea și procedeul prin care se face izolarea.

sapa de foraj cu role
Sapa de foraj, elementul esential al oricarei foreze

Personalul de execuție în foraje și aptitudinile necesare

Ideea că niste puturi de apa sunt simple găuri în pământ, că apa iese oricum dar un foraj o ajută… sunt chestiuni absolut fanteziste și aiureli în toată legea. Execuția de foraje presupune câteva calități de care este verificat înainte de a fi cooptat în colectivul nostru. Acestea sunt valabile atât pentru personalul de execuție, respectiv pentru muncitorii care forează efectiv puturi, dar și persoanlul tehnic de conducere.

Astfel, dacă un sondor apasă prea tare sau învârte prea repede sapa de foraj, aceasta se va uza mai repede. Cu alte cuvinte, sapa va avea avea o durată de viață mai scurtă. Invers, dacă presiunea de apăsare asupra sapei de foraj este prea mică, atunci aceasta nu va penetra solul.

O prăjină de foraj este destul de grea, iar manevrarea ei presupune o anumită forță fizică. În industria de profil a celor care sapă puturi ăentru apă potabilă nu veți găsi oameni firavi sau cu sănătatea șubredă. Cei ce lucrează în foraje sunt bărbați adevărați și au un mental de învingător. Este adevărat, se mai strecoară și câte un neavenit, dar acesta este destul de repede identificat și eliminat. Sau, de cele mai multe ori, pleacă singur.

Din cele de mai sus rezultă că pentru a face un foraj nu este suficient să cumperi o foreză sau să închiriezi una. Trebuie să ai și cunoștințele necesare de a o manevra. Sau, cum se zice în popor, trebuie om la capătul puștii. În cazul nostru… la foreză!