Foraje in Bucuresti. Puturi care incep cu stâlpii…

foraje puturi
Foraje puturi... amintire de pe vremea cand panza freatica nu era poluata. Cand pompele de la bunici erau un deliciu pentru copii...

Ai o problemă la puțul de apă, unde găsești pe cineva pentru o intervenție la un foraj în Bucrești sau oriunde în Ilfov? Cum „miroase” o afacere cu foraje puturi!? Cine sunt oamenii care lucrează în foraje… despre aceste lucruri să vorbim în continuare și încercăm să facem o sinteză.

Deși să găsești pe cineva care să-ți sape o fântână sau să-ncepi o afacere cu foraje puturi ar putea părea lucru destul de ușor. Cel puțin teoretic chiar este ceva facil. Deschizi un ziar și la rubrica de anunțuri găsești oferte peste oferte.

utilaje foraje puturi
Imagini din activitatea de foraje a Tipfor SRL

Sau cauți pe net, imposibil să nu găsești un anunț cu cineva dispus oricând să vină să-ți facă un foraj. O mulțime de site-uri, toate pline cu informații despre firme și meseriași în foraje.

Anunțurile din publicațiile online sau din ziare de genul „executăm foraje ieftine, doar noi săpăm fântâni și puturi” ar trebui să ne spună un singur lucru: trebuie să vrei, căci imediat găsești un meseriaș! Așa să fie!?

Meseriașii de pe stâlpi!

În orice piață din București, ne referim la piețele agroalimentare, cele frecventate de producători agricoli și (în general) de persoane din mediul așa-zis rural, vei găsi lipite pe stâlpii de iluminat public foi de hârtie cu anunțuri de oferte. Tot felul de servicii, nu doar cele cu foraje puturi, subiectul nostru de interes. „Execut, forez, sap puturi, foraje ieftine” și tot așa, impresia este că toți profesioniștii în foraje din țară s-au adunat aici, în București.

Încearcă însă să suni pe cineva. Spune-i că vrei un foraj de adâncime. Omul, dacă răspunde, va alege să vină să-ți lucreze doar dacă-i convine locul, dacă prețul pe care-l obține (fie și așa, orientativ, la telefon) este cel pe care-l vrea. Adică va accepta să se miște din casă și să vină să vadă mai exact locul unde va trebui să facă el un foraj.

apa potabila
Sa faci un foraj si sa obtii apa potabila este una dintre cele mai mari satisfactii

Majoritatea celor care fac foraje puturi și-și încep lucrarea de pe un stâlp din Piața Matache sau Piața Obor sunt, de fapt, doar câțiva. Chiar dacă sunt numere de telefon diferite, în final tot cu aceeași persoană veți vorbi. Situația este aceeași peste tot în țară, nu doar în București, ci și la Timișoara sau Brașov, la Sibiu sau Ploiești. Este o rețetă aplicată cu succes de câțiva ani de zile, atâta doar că nu orice puț de apă va fi luat în considerare. Doar lucrările facile, acele foraje care știu ei că nu vor fi cu probleme.

Ce înseamnă un foraj cu probleme!? În general o rocă mai tare, un loc mai retras, o adâncime mai mare… Acești profesioniști sunt de fapt cei care dau la manivelă, cum se spune, ei dau o gaură în pământ, bagă o țeavă unde știu ei că este apa la zece metri și atât. Încercați și chestionați-i despre izolarea stratelor acvifere. I-ați băgat în ceață!

Foraje online. Trei-patru-cinci site-uri…

Există o vorbă, să nu-ți ții toate merele în același sac! Mulți întreprinzători în foraje puturi au procedat în consecință și și-au deschis mai multe site-uri, rațiunea fiind în aparență logică. Conform îndemnului la „loz în plicul” de pe vremuri, mai multe bilete înseamnă mai multe șanse de câștig, mai multe site-uri înseamnă mai mulți clienți!? Poate, deși ne întrebăm cât de greu este să gestionezi mai multe numere de telefon.

foraje sibiu
Aspect din timpul executarii de foraje in dealurile Sibiului. Tipfor realizeaza de fapt puturi de apa oriunde in Romania

La fel ca în alte afaceri ce se promovează în mediul online, la foraje puturi este cam la fel. Câțiva așa-zis meseriași abordează subiectul cu mai multe site-uri. Mai multe numere de telefon, astfel încât cine chiar caută o firmă de foraje, are șanse să vorbească mereu și mereu cu aceeași.

În ceea ce ne privește, Tipfor srl are două site-uri, respectiv tipfor.ro care este destinat pentru lucrari de foraje puturi în Timisoara și oriunde in Romania și foraje pentru apa care are o țintă specifică, respectiv Foraje puturi in Bucuresti și Ilfov. Mentionam insă că ambele sunt derservite de același număr de telefon, ambele site-uri „sunt pe față” cum s-ar spune. Așadar, lăsăm la aprecierea clienților noștri onestitatea și transparența.

Intervenții și mentenanță la foraje

Ați avut probleme vreodată cu forajul dvs.? Adică vi s-a stricat pompa submersibilă, de exemplu, nu ați știut să o extrageți sau nu puteți sau orice alt motiv… aveți nisip, miros de mâl, indiferent ce problemă… Și ați încercat să apelați la unul dintre acești meseriași care au reclama pe stâlpi? Sau să contactați o firmă de foraje din acestea care au 4-5 site-uri?

Una din caracteristicile celor care fac „foraje puturi” pe stâlpii din piețele agroalimentare este aceea că „nu se bagă peste lucrările altora”! Sau nu au timp ori sunt angrenați în altă lucrare. Să-i sunați peste vreo 3-4 săptămâni, adică atunci când probabil v-ați rezolvat deja problema. Ori dvs., care știți că aveți nevoie de un profesionist și aveți nevoie urgentă de un profesionist în foraje, veți pricepe cu siguranță că au cunoștințe limitate. Sau, Doamne ferește să vă fi făcut ei lucrarea că nu-i mai prindeați la intervenții…

foraje puturi
Tipfor executa interventii la orice lucrare de foraje este solicitata. De asemenea, suntem capabili sa repunem in valoare forajele executate de alte firme, reabilitam orice puturi…

La fel stau lucrurile cu firmele de foraje cu patru-cinci site-uri. Nici ei nu se bagă, este un principiu în lumea constructorilor de foraje, zic ei, fiecare cu forajul lui!

În ceea ce ne privește, executăm lucrări de intervenții și mentenanță la orice foraj. Lucrări de denisipări de puturi și reparații, indiferent cine a făcut forajul, indiferent unde se află el, că-i la București sau la Sibiu, executăm lucrările solicitate de clienți! (Suntem de găsit la același unic număr de telefon, respectiv 0729.104.692.

Personalul muncitor în lucrările de foraje puturi

Să fim sinceri, să judecăm puțin: în această criză de personal muncitor, câți care știu să facă bine un lucru mai sunt în România!? Apoi, dacă o firmă are câțiva muncitori care fac foraje, probabil că aceștia ori sunt foarte bine plătiți, ori nu sunt buni de nimic. Noi, vă asigurăm, ai noștri sunt plătiți „ca afară”. Citește despre muncitorii noștri, cei care fac foraje puturi.

Și dacă tot suntem la capitolul muncitori și personal, dacă sunteți în căutarea unui job, dacă aveți sânge și vreți să faceți o meserie bărbătească, veniți la noi! Nu veți ști probabil foarte multe despre foraje, dar vă-nvățăm.

Concluzie despre puturi și fântâni

Acum, la final de text, după ce v-am plimbat prin problematica de bază a lucrărilor de foraje pentru puturi de apă potabilă, cea care se vede cel mai ușor, tot mai vi se pare că e o floare la ureche!? Credeți că veți găsi foarte ușor o firmă serioasă, o echipă de profesioniști!? Mai sunteți tentați să apelați la meseriașii de pe stâlpi!?

Vă invităm totuși să căutați, veți observa singuri că în România sunt doar câteva firme care merită băgate în seamă. Una dintre acestea considerăm că este Tipfor SRL, adică noi. Vă veți convinge că știm ce facem, contactați-ne pentru o ofertă, dați-ne un telefon pentru a vă informa despre un deviz preliminar.

Știm că prețurile sunt întotdeauna cheia unui contract, despre ale noastre noi nu putem spune decât că sunt corecte. Nicidecum că avem cele mai mici prețuri la foraje.